Category

1 januari 2011

Home Cooking #2: Bechamelsaus


Lasagne is bij ons een vaak gemaakt gerecht. En dan natuurlijk wel zelfgemaakt. Daarin mag natuurlijk een heerlijke bechamelsaus niet ontbreken. Dit is het recept dat ik altijd gebruik:







  • 65 gram boter
  • 40 gram bloem
  • 6 dl. melk
  • 1 laurierblaadje
  • nootmuskaat

Verhit op laag vuur de boter in een steelpan.
Doe de bloem en nootmuskaat erbij en laat al roerende 1 minuut koken.
Haal de pan van het vuur en roer er geleidelijk de melk doorheen.
Doe het laurierblaadje erbij, zet de pan weer terug op het vuur en laat al roerend zachtjes koken tot het een dikke saus is geworden.

Vergeet niet het laurierblaadje er weer uit te halen.

  • Eet smakelijk!!!

3 opmerkingen:

Pauline zei

Oja, zo veel lekkerder dan uit een pakje. Het kost even wat meer tijd, maar dat proef je uiteindelijk ook zeker.

Nog een heel gelukkig nieuwjaar.
Liefs, Pauline

Anoniem zei

Hoi allemaal,

Ik heb myhomeandmore.blogspot.com gevonden via Google.
Deze site ziet er goed en leuk uit!
Ik wil graag ook zo een mooie site maken. Welke applicatie heb je hier precies voor gebruikt? Mijn blogje ziet er nog kaal uit. :(

Bedankt

Groetjes vanuit A'dam
Willy

Anoniem zei

Hoi iedereen,

Ik heb myhomeandmore.blogspot.com gevonden via Google.
Deze site ziet er goed en leuk uit!
Ik wil graag ook zo een mooie site maken. Welke software heb je hier precies voor gebruikt? Mijn blogje ziet er nog saai uit. :(

Bedankt

Groetjes vanuit A'dam
Willy